Фізичне виховання і спорт у Лесиному виші – невід'ємна складова історії спорту Волині - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія, 2021)
З часу заснування першого на Волині вищого навчального закладу – Луцького учительського інституту школярі і студенти виявляли величезне бажання не тільки вчитись, але й розвиватись як духовно, так і фізично. Згодом у 1969 р. Згідно з наказом № 120 Міністерства освіти від 26.05.1969 р. було створено факультет фізичного виховання тоді уже Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. Відтоді він пройшов різні етапи становлення, у яких основна роль приділялась розвитку фізичного виховання студентів і їх спортивним досягненням. Показано оглядову історію факультету фізичного виховання і спорту у Лесиному виші, як невід'ємну складову історії спорту Волині.
Keywords: Спорт; Луцький учительський інститут; фізичний розвиток; фізичне виховання; факультет фізичної культури; майстер спорту; чемпіон; спортсмен; фізичне виховання