Сучасний рекреаційний потенціал історико-культурної спадщини Рожищенської ТГ Волинської області - Слащук, Андрій Миколайович; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Проведення адміністративно-територіальної реформи в рамках децентралізації зумовило утворення нових адміністративних утворень – територіальних громад (ТГ), що спричинило заміну елементів вертикалі управління територіями. Замість сільських рад, які об’єдналися, більш ширші повноваження та ресурси отримали ТГ. Потенційні можливості ефективного самостійного господарювання створили передумови для прогресивного розвитку різних напрямків економічного потенціалу території. Одним із таких напрямків є розвиток історико-культурної ресурсної бази громади, що створить передумови залученню її об’єктів до галузі туризму та рекреації громади та регіону, покращення здійснення освітнього процесу, посилення значення патріотичного виховання молоді, відтворення та відродження основних аспектів історичної минувшини територіальної громади.
Keywords: туризм; рекреаційний потенціал; історико-культурна спадщина; територіальна громада; Рожищенська територіальна громада; Луцький район; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)