Спланхнологія - Пикалюк, Василь Степанович; Лавринюк, Володимир Євгенович; Шевчук, Тетяна Яківна; Шварц, Людмила Олексіївна; Коржик, Ольга Василівна; Бранюк, Сергій Віталійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Посібник містить навчальні матеріали по системах життєзабезпечення та репродукції. Весь цей обсяг відповідає другому модулю робочої програми із анатомії людини. Внутрішні органи подані згідно класичної схеми опису, включаючи джерела розвитку, морфофункціональну характеристику, топографію, вікові особливості, результати методів функціональної діагностики. Навчально-методичний посібник адресований студентам медичних факультетів для доповнення відомостей із найбільш складних питань навчальної програми; може бути використано для самостійної підготовки до практичних занять до підсумкового модульного контролю.
Keywords: порожнина рота; порожнина глотки; макростомія; мікростома; ураностафілосхізіс; акроцефалосіндактілія; макрохейліт; язик; м’язи язика; діазофагія; стравохідно-трахейні фістули; підшлункова залоза; сліпа кишка; пряма кишка; кіемопатія; доліхомегасигма; скелетотопія; трахея; нирка; простата; мошонка; матка; шлунково-кишковий тракт; 611.1/8(075.8)