Особливості землеустрою територій природно-заповідного фонду на прикладі ботанічної пам'ятки природи "Болітце" - Полюхович, Іван Ігорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню землеустрою територій природно-заповідного фонду, зокрема на прикладі ботанічної пам'ятки природи "Болітце". Проаналізовано теоретико-правові основи землеустрою земель ПЗФ та еколого-правові механізми їх охорони. Висвітлено процес реалізації проєкту землеустрою щодо встановлення меж пам'ятки, її природну цінність, а також визначені обмеження у використанні земель. Робота має практичне значення для підвищення ефективності охорони природоохоронних об'єктів.
Keywords: землеустрій; природно-заповідний фонд (ПЗФ); ботанічна пам'ятка природи; встановлення меж; правовий режим