Гра в бісер: Комунікаційні ігри сучасності : монографія - Мальцева, Ольга; Нетреба, Марина; Сімашова, Анастасія; Грисюк, Володимир; Гиріна, Тетяна; Косюк, Оксана Михайлівна; Семенюк, Лариса Степанівна; Реутова, Марія; Кицан, Олена Вікторівна; Соловей, Олег; Пуніна, Ольга; Моклиця, Марія Василівна; et al. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Ця монографія покликана підсумувати багаторічні зацікавлення науковців грою та її естетико-комунікаційними можливостями. В ній ми не лише пишемо про гру, а й використовуємо її як технологію та оптимальну стратегію. Тема гри висвітлена в трьох аспектах: масовокомунікаційному («Медіа: некласичні ігри»), літературознавчому («Ігри в класиків») та видавничому («Експерименти над гравцями»). Проаналізовано аудіовізуальний дискурс, різножанрові літературні твори та варіанти видавничих утілень із використаннях ігрових технологій. З’ясовано, що гра в різних виявах по-новому формує сучасний комунікаційний простір.
Keywords: комунікація; гра; фейк; карнавал; деканонізація; містифікація; алегорія; тілесність; література; дизайн; логотип; бізнес