Роль музею лісу для розвитку пізнавально-екскурсійної діяльності у Костопільському районі Рівненської області - Ступницька, Марія Мирославівна; Чижевська, Лариса Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Визначено роль лісів у житті людства. Подано коротку інформацію щодо лісів Рівненської області. Досліджено передумови створення Музею лісу та особливості його функціонування на сучасному етапі. Обгрунтовано вибір місця для створення Музею лісу.Проаналізовано структуру музейного фонду, виявлено унікальні риси експозиції. Охарактеризовано примузейну територію, визначено напрямки її використання та роль у вивченні сутності лісових систем. Визначено завдання, що їх ставить Музей лісу в плані забезпечення пізнавальних потреб екскурсантів.
Keywords: Рівненська область; Костопіль; ліс; лісова система; лісоутворюючі породи; лісистість; структура лісу; туризм; рекреація; екскурсія; музей; 630:796.5(908)