Особливості самостійної роботи студентів збірних команд факультетів - Вихляєв, Юрій; Vikhlyaev, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто особливості самостійної роботи студентів, яка у зв’язку з недостатньою кількістю обов’язкових занять і недоліками фізичної підготовленості стає важливим чинником пошуку прихованих резервів та шляхів оптимізації навчально-тренувального процесу. Функціонування збірних команд факультетів вносить конкретику в спортивно-масову роботу на факультетах, дає можливість підготувати студентів старших курсів до змагань, підтримувати та розвивати їхню фізичну й технічну підготовленість. Документація з планування самостійної роботи студентів-спортсменів повинна мати варіанти індивідуальних завдань з урахуванням специфіки тижневих мікроциклів виду спорту, матеріальної бази навчального відділення, стану фізичної підготовленості контингенту студентів, а також відповідні тести й показники контролю. In this paper the author investigates the peculiarities of students’ independent work in faculty teams, which, due to the insufficient quantity of training lessons and the lack of physical fitness, becomes an important factor in finding out hidden reserves and ways to optimize the training process. The functioning of faculty teams contributes to the specifics of sports-mass work on faculties, makes it possible to prepare graduate students for competitions, maintains and develops their functional condition and technical preparedness. Documentation for planning individual work of students-athletes must have the options of individual tasks, taking into account the specifics of the weekly sporting micro cycles, facilities educational department, the state of physical readiness of student and also appropriate tests and performance monitoring.
Features of Students’ Independent Work Teams of Faculties
Keywords: студенти; тренування; тестування; індивідуальні завдання; самостійна робота; students; training; monitoring; individual tasks; independent work