Західнополіські прислівники вкóчи, втóчи - Громик, Юрій Васильович; Yromyk, Yu. V. (Ужгородський національний університет, 2001)
Проаналізовано прислівники кóче, тóче, їх варіанти та похідні утворення, що належать до значного шару давніх слов’янських архаїзмів, дотепер добре збережених у говірках Західного Полісся, але вже втрачених переважною більшістю інших слов’янських говорів. Наявність подібних реліктових форм дозволяє робити й екстралінгвістичні висновки, зокрема, з цього погляду безсумнівною видається гіпотеза про присутність праслов’ян у регіоні Західного Полісся.
Keywords: західнополіський говір; прислівник; архаїзм; займенник; дериват; етимологія