Сучасна філософія - Кондратик, Ольга Василівна; Kondratyk, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Викладання навчальної дисципліни «Сучасна філософія» дає можливість осягнути зміст та проблеми становлення філософської думки цього періоду, розкрити теоретичні та методичні основи дисципліни, що уможливлює студентам зрозуміти філософію як духовний процес, що проходить у сфері культури і невід’ємну частину суспільного і політичного життя.
Keywords: сучасна філософія; позитивізм; ірраціоналізм; екзистенційна філософія; фрейдизм; неофрейдизм; комунікативна філософія; тейярдизм; християнська філософія; інтуїтивізм