«Місцеві фінанси» : методичні вказівки до самостійної роботи і виконання - Гром, Василь Андрійович (My University, 2013)
Дисципліна має теоретично-прикладний характер. У теоретичному плані вона розширює та поглиблює знання слухачів про сутність та роль місцевих фінансів у економічному і соціальному розвитку адміністративно-територіальних одиниць місцевого самоврядування, розглядає порядок формування та використання фондів фінансових ресурсів. У прикладному – дає майбутньому фахівцю можливість об’єктивно оцінювати економічні процеси, які відбуваються в регіонах.Discipline has a theoretical and applied nature. In theoretical terms, it expands and deepens the knowledge of students about the nature and role of local finance in economic and social development of administrative units of local government, considering their formation and use of funds of funds. In the application - gives future professionals the opportunity to objectively assess the economic processes taking place in the region.
Розраховані методичні вказівки для слухачів Навчально-наукового центру післядипломної освіти . Рекомендовано слухачам 2 курсу Навчально-наукового центру післядипломної освіти за напрямом підготовки – 0305 «Економіка і підприємництво», спеціальністю 7.03050801 «Фінанси і кредит»
Keywords: місцеві фінанси; фінанси органів місцевого самоврядування; місцеві бюджети; доходи місцевих бюджетів; видатки місцевих бюджетів; бюджетний процес на місцевому рівні; local finance; finances of local governments; the local budgets; Incomes of local budgets; expenditures of local budgets; the budget process at the local level; 336.1:352(075.8)