Охорона атмосфери - Нетробчук, Ірина Марківна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою написання методичних рекомендацій з навчальної дисципліни «Охорона атмосфери» є надання методичної допомоги в практичному засвоєнні студентами теоретичних основ нормативно-законодавчої бази в області охорони атмосферного повітря, джерел її забруднення, методичних прийомів розрахунків оцінки стану забруднення атмосферного повітря міст. Під час виконання практичних занять студенти повинні провести аналіз окремих теоретичних положень навчальної дисципліни і сформувати навички і вміння їх практичного застосування через індивідуальне виконання (відповідно до вихідних даних) сформульованих завдань. Методичне видання містить завдання до практичних робіт. Подано теоретичні відомості та порядок виконання завдань. Висвітлено інформаційний матеріал тем, що значно покращить засвоєння теоретичного й практичного курсу.
Keywords: охорона; забруднюючі речовини; джерело забруднення; метеорологічний потенціал