Ігрові технології як засіб формування готовності студентів до міжкультурної комунікації - Козак, Алла Володимирівна; Kozak, Alla V. (Society for Cultural and Scientific Progress in Central and Eastern Europe, 2017)
У статті проаналізовано функційну зорієнтованість ігрових технологій на формування готовності студентів – майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин – до міжкультурної комунікації. Акцентується увага на тому, що ігрові технології як дидактичні системи застосування різноманітних ігор актуалізують комунікативні потреби, міжкультурний потенціал студентів як методи навчання ефективній комунікації дозволяють партнерам із комунікації набути необхідних навичок і досвіду спілкування та взаємодії, розвивають упевненість у собі, здатність до гнучких взаємовідносин. Активізація готовності студентів до міжкультурної комунікації проілюстрована на прикладі спеціальної навчальної гри «Бафа- Бафа», комунікативної гри «Катастрофа в пустелі», рольових ігор та вправ як спроби «отримати досвід іншої поведінки», культурної ментальності, мовних знань і комунікативних умінь.

The article deals with the functional orientation of game technologies to the formation of the students - the future specialists in the field of international relations – the readiness to intercultural communication. The attention is focused on game technologies as the educational systems of using a variety of games which actualize communicational needs, intercultural potential of students as teaching methods of effective communication, which allow the partners of communication to acquire the necessary skills and experience to communicate and interact, develop self-confidence, the ability of flexible relationship. Enhancing of students’ readiness to intercultural communication is illustrated by the example of special educational game "Bafa-Bafa", communication game "The disaster in the desert ', role-plays and exercises as an attempt to" gain the experience of different behavior , "cultural mentality, language knowledges and communicative skills .
Game technologies as a mean of students’ readiness formation to intercultural communication
Keywords: ігрові технології; міжкультурна комунікація; навчальна гра; комунікативна гра; рольова гра; учасники гри; іншомовна культура; game technologies; intercultural communication; educational game; communicative game; role-play; game participants; foreign language culture