Особливості президентських виборів у США - Моренчук, Андрій Анатолійович; Morenchuk, A. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Досліджено особливості процедури обрання президента в сучасних США. Визначено причини, що зумовили формування складної двоступеневої системи обрання глави держави. Виділені сильні та слабкі сторони цієї системи. The features of proceeding the new president on elections in the newest USA is being studied. Causes of forming complicated two-tier system of electing head of state is being identified. Strong and weak points of this system is being highlighted.
Characteristics of the Presidential Elections in USA
Keywords: двоступенева система непрямих виборів; колегія виборців; праймеріз; кандидати