Стратегічне планування у системі маркетингового менеджменту транскордонних регіонів - Милько, Інна Петрівна; Лялюк, Алла Миколаївна; Сак, Тетяна Василівна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Стаття присвяченадослідженнюсутностіта важливимознакамстратегічного планування. У роботіпредставлено принципи, які необхідно враховувати при здійсненні процесу стратегічного планування. Визначено місце стратегічного планування у системі маркетингового менеджменту транскордонного регіону. Запропоновано систему маркетингового менеджменту транскордонного регіону на основі функціонально-системного підходу. У статті досліджено процес стратегічного планування якпослідовність реалізації певних етапів. Визначено суб’єктів системи маркетингового менеджменту транскордонного регіону та учасників транскордонного співробітництва. Обґрунтовано необхідність формування маркетингової інформаційної системи як передумови ефективного стратегічного планування. Визначено вимоги до вибору маркетингової стратегії для транскордонного регіону. У статті запропоновано складовістратегічного планування транскордонного регіону у маркетинговій діяльності. Виділено основні переваги стратегічного планування в системі маркетингового менеджменту транскордонного регіону.
Keywords: стратегічне планування; маркетингова стратегія транскордонного регіону; стратегічне планування транскордонного регіону у маркетинговій діяльності; 05:339.138]:339.92