Християнська парадигма художнього осягнення тоталітарної дійсності в романах В. Барки “Рай” і “Жовтий князь” - Кульчицька, Марина; Kulchyts’ka, Maryna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті розкрито концептуальну гармонійність романів “Рай” та “Жовтий князь”, зумовлену глибоко християнськими засадами авторського творчого осягнення тоталітарної дійсності, за якими художній стиль В. Барки може бути ідентифікований як органічний, структурно-багатопластовий релігійно-містичний художній стиль. The article deals with the conceptual harmonicity of novels “The Eden” and “Yellow Prince” provided by the deep Christian basis of author’s representation of totalitarian reality. The artistic style of V. Barka can be identified as organic, structurally polyplastic and religio-mystical artistic style.
The Christian Paradigm of Fiction Representation of Totalitarian Reality in the Novels “The Eden” and “The Yellow Prince” by V. Barka
Keywords: національна ідентичність; ментальне християнство; світоглядна концепція; художньо-естетична цілісність; метафізичний план; принцип триєдності; кордоцентризм; біблійні мотиви й образи; семантика заголовка; national identity; mental Christianity; vision conception; artistically- aesthetic integrity; metaphysical plan; principle of three components; biblical motives and images; semantics of headline