Використання англомовних художніх текстів під час навчання усного мовлення - Петровська, Надія Максимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Оволодіння практичними уміннями та навичками усного спонтанного мовлення залишається одним із найголовніших завдань у процесі навчання іноземним мовам. Успішне навчання студентів іноземній мові можливе лише у разі забезпечення тісного та постійного зв’язку між практичним оволодінням мовним матеріалом і засвоєнням іншомовної культури, передусім через читання художньої літератури. Мета дослідження: систематизація вправ, призначених для розвитку умінь і навичок усного спонтанного мовлення під час роботи з текстами художніх творів. Цей комплекс вправ пропонує послідовне вилучення з художніх лексичних одиниць, фразеологізмів та граматичних структур англійської мови
Keywords: розвиток умінь і навичок усного спонтанного мовлення; робота з текстами художніх творів; художні лексичні одиниці; фразеологізми та граматичні структури англійської мови