Prowincjonalne pisma ogólnoinformacyjne w Drugiej Rzeczypospolitej - Lewandowski, Albert; Лєвандовські, Альберт (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою статті була спроба представити провінційні періодичні видання загальноінформаційного характеру, що виходили принаймні двічі у тиждень за часів Другої Речі Посполитої і функціонували на видавничому ринку мінімум двадцять років. У цілому це було принаймні 28 найменувань. Автором у статті представлені характерні риси провінційних видань, серед яких найбільш важливими є: місце видання і редагування, область поширення і зміст періодичного видання. Крім того, автор намагається охарактеризувати цей тип видань із точки зору географії, партійної приналежності і частоти появи. З великої групи найменувань, які відповідають цим критеріям, були обрані і докладніше описані довговічні видання, а також видання, що рідко трапляються на видавничій карті Другої Речі Посполитої. An attempt to describe provincial general-information publishing companies press, being published to say the least twice a week in years of the Second Republic, functioning is a purpose of the article on the publishing-press market of the minimum twenty years. Altogether these at least 28 titles were. The author described features being characteristic of a provincial press, amongst which they were most important in the article: the place of issue and editings, the area of the distribution determined by the territorial reach and the plot of the magazine. Moreover the author made an attempt to characterize that kind of letters in terms of publishing geography, the party membership and the frequency at appearing. From the largest group of letters meeting exchanged criteria they chose and more widely long-lived, rare writings were described on the publishing-press map in the Second Republic.
Provincial General-Information Letters in the Second Republic
Провінційні періодичні видання загальноінформаційного характеру у Другій Речі Посполитій
Keywords: Друга Річ Посполита; Second Republic; ринок газет; market of the press; провінційна преса; provincial press; видавнича географія; publishing geography