Релігійні практики як складова вимірювання релігійності (за даними емпіричного соціологічного дослідження) - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Сальникова, Светлана Анатольевна; Salnikova, Svitlana (МДПУ ім. Б. Хмельницького, 2010)
В статті представлена стратегія вимірювання релігійних практик як важливого показника релігійності. Згідно даних емпіричного соціологічного дослідження автор не лише описує відповідний вимір релігійності, а й обґрунтовує можливість побудови індексу релігійних практик. В статье представлена стратегия измерения религиозных практик населения как важного показателя религиозности. Согласно данным эмпирического социологического исследования автор не только описывает соответствующее измерение религиозности, но и обосновывает возможность построения индекса религиозных практик. The article presents strategy for measuring religious experience as important concept of religiosity. According to data of empirical sociological study author describe applicable measurement of religiosity, and possibility an index of religious experience construction is validity.
Религиозные практики как составляющая измерения религиозности (по данным эмпирического социологического исследования)
Religious experience as measure of religiosity component (based on empirical sociological research)
Keywords: релігійність; религиозность; religiosity; релігійні практики; религиозные практики; religious experience; вимірювання релігійності; измерение религиозности; measurement of religiosity; індекс релігійних практик; индекс религиозных практик; index of religious experience