Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням: силабус нормативно освітнього компонента - Книш, Тетяна Валентинівна; Муж, Мар'ян Ярославович; Шевчук, Тетяна Римівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітній компонент «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» всебічно розвиває особистість природничо- математичного профілю і зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.
Силабус освітнього компонента «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» складено відповідно до освітньо- професійної програми «Середня освіта. Інформатика», підготовки бакалавра, галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка», спеціальності 014 Середня освіта (Інформатика).
Keywords: іноземна (англійська) мова; освітній компонент; інформатика