Неврологічні основи логопедії - Качинська, Тетяна Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Робочий зошит для практичних робіт розроблений згідно з навчальною програмою курсу “Неврологічні основи логопедії” із спеціальності «Дошкільна освіта» відповідно до вимог кредитномодульної системи організації навчального процесу. Кожен протокол практичного заняття має порядковий номер, тему, мету заняття, а також завдання, що виконуються в ході практичної роботи. Хід виконання роботи включає в себе складання схем та таблиць, замальовку рисунків та підписи до них. Протокол практичного заняття закінчується висновками. Після практичних робіт у робочому зошиті подано перелік запитань для контролю знань під час самостійного вивчення окремих розділів програми та питання для підготовки до екзамену (підсумкового контролю), який студенти будуть складати в 6 семестрі. У кінці зошита додається список основної і додаткової літератури, що допоможе більш глибоко засвоїти матеріал з курсу “Неврологічні основи логопедії”. Сподіваємося, що цей робочий зошит допоможе студентам чітко оформити кожне практичне заняття, а також систематизувати і поглибити, отримані практично, знання й уміння про будову, функції структур головного мозку та їх участь у мовленнєвій діяльності.
Keywords: Логопедія; головний мозок; неврова система; афазія; коркові поля; дизартрія; 519.1:612:613(076)