Використання інформаційних технологій на уроках фінансової грамотності у закладах загальної середньої освіти - Лехкобит, Катерина Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Випускна кваліфікаційна робота присвячена дослідженню використання інформаційних технологій у процесі викладання фінансової грамотності в закладах загальної середньої освіти. У роботі розкривається значення фінансової грамотності як ключової компетентності сучасної особистості, обґрунтовується необхідність її інтеграції в освітній процес та аналізуються можливості інформаційних технологій для підвищення ефективності навчання. Дослідження охоплює сучасні підходи до впровадження інформаційних технологій (ІТ) у навчальний процес, зокрема використання інтерактивних платформ, електронних ресурсів, симуляторів, навчальних ігор та мобільних додатків. Окрему увагу приділено методам формування практичних навичок учнів у сфері фінансів через цифрові інструменти. Результати роботи демонструють, що застосування інформаційних технологій сприяє підвищенню зацікавленості учнів, кращому засвоєнню фінансових концепцій та формуванню практичних навичок управління фінансами. Рекомендації, розроблені у межах дослідження, можуть бути використані вчителями для підготовки та проведення уроків, а також у процесі розробки навчальних програм.
Keywords: фінансова грамотність; інформаційні технології; освітній процес; інтерактивні платформи; середня освіта