Патопсихологія - Чагарна (Роюк), Світлана Євгеніївна; Chaharna (Roiuk), Svitlana YE. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Методичні рекомендації до самостійної та індивідуальної роботи студентів побудовані з урахуванням того, що частина матеріалу з курсу вивчається студентами самостійно. За умов, що на лекції відведена незначна кількість годин, то цей вид навчальної діяльності передбачає ознайомлення студентів із основними категоріями і поняттями, методами та психологічними теоріями предмета. Виходячи з цього, в навчально-методичному виданні пропонується виклад тем курсу, завдання для самостійної та індивідуальної роботи студентів. Завдання сформульовані таким чином, щоб можна було засвоїти основні категорії патопсихології, історичні передумови і перспективи розвитку патопсихології, її міждисциплінарні зв’язки з іншими науками та оволодіти практичними навичками проведення патопсихологічного дослідження з використанням основних методів цієї дисципліни. Для цілісного уявлення про навчальний курс у навчально-методичному виданні представлені опис навчального курсу, його структура, тематичні огляди змістових модулів, питання для самостійної та індивідуальної роботи, питання для підготовки до екзамену, критерії оцінювання знань, тестові завдання для самостійної перевірки знань, та перелік літературних джерел, рекомендованих для опрацювання. Рекомендовано студентам галузі - 0101 «Педагогічна освіта», напряму підготовки 6.010106 «Соціальна педагогіка».
Keywords: патопсихологія