Взаємозв’язок емоційної стійкості і соціальної адаптованості трансформований у контекст реалізації особистості у соціальному житті в умовах інклюзії - Прокопович, Тетяна Анатоліївна; Prokopovych, Tetiana A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Проблематика дослідження впливу емоційної стійкості на успішність соціальної адаптації зумовлена, розвитком інклюзивного навчання. Основною метою є теоретичне обґрунтування важливості врахування емоційної стійкості особистості, розвиток і реалізація її творчих здібностей, не залежно від наявності в неї вад розвитку, в контексті реалізації програми інклюзивного навчання, що сприятиме покращенню соціальної адаптації людей з особливими потребами. Результати дослідження можуть бути використані при створенні і розробці методів інклюзивного навчання, організації освітнього середовища, підвищення вимог до якості сучасної освіти в Україні і спрямованості її до Європейського рівня.
Keywords: емоційна стійкість; інклюзія; емоційна стабільність; творча особистість; соціальна адаптованість; реалізація особистості