Український дисидентський роман: Гелій Снєгірьов, «… (роман-донос)» - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, N. G. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
Що таке дисидентський роман? Чи є дисидентські романи в Україні? Що ми знаємо про них? Що пише критика? Майже нічого. Як приклад розглянуто твір-сповідь із дивовижною долею та непересічного художнього рівня – «… (роман-донос)» несправедливо забутого київського дисидента Гелія Снєгірьова. What is the dissident novel? Are the dissident novels in Ukraine? What do we know about them? What do critics write? Almost nothing. As example we considered creation-confession with prodigy fate and outstanding artistic level – «…(novel-denunciation» of unjustly forgotten Kyiv dissident Geliy Snyegiryov.
Ukrainian dissident novel: Geliy Snyegiryov, «…(novel-denunciation)»
Украинский диссидентский роман: Гелий Снегирёв, «… (роман- донос)»
Keywords: Г.Снєгірьов; дисиденти; "роман-донос"; сповідь; каяття; конфлікт; автобіографічний герой-оповідач; Geliy Snyegiryov; dissidents; novel-denunciation; confession; repentance; conflict; autobiographical character-narrator