Ставлення тоталітарних режимів до Української греко-католицької церкви у роки Другої світової війни - Михальчук, Євгеній; Mikhalchuk, E.; Іванічек, Олена; Ivanichek, E. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано діяльність УГКЦ в роки Другої світової війни та ставлення до Церкви радянського та німецького тоталітарних режимів; дано об’єктивну оцінку значенню УГКЦ у церковно-релігійній, культурній та національній історії України в зазначений період. Розкрито актуальність вивчення основних принципів функціонування УГКЦ під час Другої світової війни. At the present article there were examined activity of UGKC in the years of Second world war and relation to Church soviet and German totalitarian modes; an objective estimation the value of UGKC is given in to church religious, to cultural and national history of Ukraine in a noted period. Certain actuality of study of basic principles of functioning of UGKC is in the Second world war-time.
The Attitude of Totalitarian Regimes to Church During the Second World War
Keywords: радянізація; Російська православна церква; Українська греко-католицька церква; автокефалія; духовенство; репресії; тоталітарний режим; radyanizaciya; Russian orthodox church; Ukrainian greco-catholic church; avtokefaliya; clergy; repressions; totalitarian mode