Штучний інтелект та цифрові технології в освіті - Зубко, Максим (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Сучасні цифрові технології є дієвим засобом організації пізнавальної та творчої діяльності, комунікації і співпраці учасників освітнього процесу, а розвиток цифрової компетентності педагогів – надважливе завдання закладів освіти та освітніх систем. Використання штучного інтелекту (ШІ) та цифрових технологій в освіті відкриває нові можливості для навчання, підвищення ефективності його викладання та персоналізації освітнього процесу.
Штучний інтелект і цифрові технології мають великий потенціал трансформувати сучасну систему освіти, зробити її більш персоналізованою, ефективною та доступною, але їх впровадження вимагає збалансованого підходу, що враховує як технологічні можливості, так і соціальні аспекти навчання.
Keywords: Штучний інтелект; цифрові технології; сучасні інформаційні технології; чат-бот