Ігрові технології в освітньому процесі підготовки майбутніх вчителів географії: теоретичні та практичні аспекти. - Ткачук, Надія Михайлівна; Стельмах, Валентина Юріївна (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, 2025)
У статті обґрунтовано методичні та практичні аспекти впровадження ігрових технологій у підготовку майбутніх учителів географії. Проаналізовано поняття «гра» та «ігрові технології» в педагогічному контексті. Визначено етапи формування готовності майбутніх учителів географії до застосування ігрових методик: від теоретичного вивчення до практичної розробки ігрових сценаріїв. Представлено досвід інтеграції ігрових елементів у компоненти фахової підготовки на рівні першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Підкреслено важливість гейміфікації освітнього процесу через цифрові технології та системний підхід до впровадження ігрових технологій у підготовці вчителів географії.
Keywords: ігрові технології; підготовка вчителів географії; гейміфікація; географічна освіта; професійні компетентності; методика викладання географії; інтерактивне навчання; системний підхід; цифрові технології.; 378.147-026.12-024.63:911