Взаємовплив українського мистецтва дорадянського періоду й мистецтва сусідніх культур: автентичність та запозичення - Дем'янова, Наталія; Demyanova, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Стаття дає стислий огляд процесів взаємовпливу образотворчого мистецтва України та сусідніх культур дорадянського періоду. Акцентовано увагу на взаємозалежності, безперервності цих процесів і проблемі визначення автентичних рис та запозичених елементів у вітчизняному малярстві. This article gives a brief overview of the processes of mutual influence of art in Ukraine and neighboring cultures in pre-Soviet period. The attention is paid to the interdependence, continuity of these processes and the problem of determining authentic features and borrowed elements in the Ukrainian painting.
The Interference of Ukrainian Art in pre-Soviet Period and the art of Neighboring Cultures: Authenticity and Borrowing
Keywords: взаємовплив; interaction; українське мистецтво; Ukrainian art; автентичність; authenticity; запозичення; drawing; дорадянське мистецтво; pre-Soviet art