Вплив інтеграційних процесів між об’єднаними територіальними громадами Волинської області на розвиток її туристичної галузі - Качаровський, Роман Євгенович; Чир, Надія Вікторівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Kacharovskyi, Roman Ye.; Chyr, Nadiia V.; Antypiuk, Olena V.; Yerko, Iryna V. (Тернопільський національний університет імені Володимира Гнатюка, 2019)
Сьогоднішнє соціально-економічне становище регіонів України вимагає від держави проведення швидких і дієвих реформ. Одним із перших здійснених кроків у цьому напрямку є початок процесу децентралізації влади і передачі функцій і фінансових ресурсів на місця. Законодавчим органом України було прийнято основні юридичні засади реформування державного управління шляхом часткової зміни адміністративно-територіального устрою. Основним тут став Закон України „Про добровільне об’єднання територіальних громад” , що окреслив шляхи та умови об’єднання сільських, селищних та міських рад у єдині потужні та самодостатні адмінстративні одиниці.
Keywords: обєднана територіальна громада; Волинська область; інтеграційні процеси; туристичний обєкт; туризм