Інноваційні моделі стратегічного планування у сфері державного управління. - Нинюк, Інна Іванівна; Нинюк, Марія Антонівна (My University, 2025)
У статті розглянуто питання необхідності модернізації проце-сів державного управління в умовах динамічних соціальних, економічних і технологічних змін. Актуальність дослідження зумовлена зростанням склад-ності управлінських викликів, зокрема, глобалізацією, швидким розвитком цифрових технологій та необхідністю розробки стратегій сталого розвитку. Традиційні методи стратегічного планування часто не розв’язують цих складних питань, що потребує використання інноваційних моделей, які поєднують у собі адаптивність, залучення учасників та прийняття рішень на основі даних. Мета статті –проаналізувати сучасні моделі стратегічного планування, які були успішно впроваджені в державному управлінні.
Keywords: управління змінами; модернізація державного сектору; адаптивне планування; публічне адміністрування; цифрові технології в управлінні; 351:005.21:004.94