Якість життя осіб пізньої зрілості та її зв'язок з ургентною залежністю - Ковальчук Л. І.; Магдисюк, Людмила Іванівна; Kovalchuk L. I.; Mahdysiuk, Liudmyla I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Радикальні соціальні, політичні та економічні зміни, що відбуваються в країні і у світі, впливають і ускладнюють умови життя кожної людини, змінюють соціокультурну ситуацію, що впливає на її становлення і розвиток. Рівень життя сьогодні тісно пов’язаний з якістю життя, а якість життя, на наш погляд, – це не тільки оптимальна реалізація психофізіологічних, суспільно-громадських можливостей кожної особистості, також самоактуалізація власного особистісного потенціалу.
Keywords: якість життя; ургентна залежність; пізня зрілість