Єврорегіон «Ярославна» в умовах протистояння України і Росії - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано питання транскордонної співпраці України і Росії в умовах конфліктного протистояння країн у 2014 р., оцінки ситуації навколо єврорегіону «Ярославна» з боку представників влади прикордонних Сумської та Курської областей. Автор констатує, що тут транскордоння втрачає перспективи розвитку, а інформаційна взаємодія перетворюються в інформаційне протистояння.

Analyzed problems of transboundary cooperation between Ukraine and Russia in the context of conflict confrontation countries in 2014 year. Assess the situation around the Euroregion "Yaroslavna" by the authorities border areas of Sumy and Kursk. The author states that here transboundary losing prospects, and information interaction transformed into informational confrontation .
Euroregion "Yaroslavna": anniversary, which did not take place
Роботу виконано на кафедрі міжнародної інформації СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: інформаційна взаємодія; єврорегіон; конфліктне протистояння; транскордонне співробітництво; Росія; Україна; «Ярославна»; information interaction; euroregіon; conflicting confrontation; cross-border cooperation; Russia; Ukraine; "Yaroslavna"