Оцінка якості ґрунтових та поверхневих вод с. Дожва Ковельського району Волинської області - Гаць, Олексій Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Випускна кваліфікаційна робота, яка присвячена оцінці якості хімічного складу води з децентралізованих джерел питного водопостачання та поверхневих вод села Дожва Волинської області. Об’єктом дослідження є хімічний склад води децентралізованих джерел і поверхневих водних об’єктів; предметом – якісні та кількісні показники хімічного складу води. У першому розділі роботи наведено загальну екологічну оцінку природно-кліматичних, гідрологічних умов Волинської області, визначено основні чинники, які впливають на якість води. Проведений сучасного стану водопостачання в регіоні. Другий розділ присвячений опису об’єктів дослідження та методика дослідження. У третьому розділі наведено результати хімічного аналізу води з різних джерел, здійснено порівняння із санітарно-гігієнічними нормами; проаналізовано вплив антропогенних чинників на якість води, визначені основні вимоги щодо облаштування та утримання джерел децентралізованого водопостачання.
Keywords: якість води; хімічний склад; децентралізоване водопостачання; поверхневі води