Застосування психолого-педагогічних технологій під час вивчення рекреаційно-туристичних ресурсів Запорізької області - Бейдик, Олександр; Ільїна, Ольга; Сігеда, Маргарита; Beidyk, Oleksandr; Ilyina, Olga; Siheda, Margarita (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Запропоновано низку адаптованих до рекреаційно-туристських ресурсів Запорізької області та міста Мелітополя таблиць Шульте й обґрунтовано можливості їх застосування в географічних дисциплінах. Технологія використання таблиць Шульте може бути використана як у класичних географічних (економічна й соціальна географія, фізична географія материків та океанів, краєзнавство, географія світового господарства), так і історичних (історія України, всесвітня історія) навчальних дисциплінах. Наведено аналіз сильних і слабких сторін адаптації таблиць Шульте до навчального процесу. . Предложен ряд адаптированных к рекреационно-туристическим ресурсам Запорожской области и города Мелитополя таблиц Шультэ и обоснованы возможности их применения в географических дисциплинах. Технология использования таблиц Шультэ может быть применена как в классических географических (экономическая и социальная география, физическая география материков и океанов, краеведение, география мирового хозяйства), так и исторических (история Украины, Всемирная история) учебных дисциплинах. Предложен анализ сильных и слабых сторон адаптации таблиц Шультэ к учебному процессу. A number of Schulte tables, adapted to recreational and tourism resources of Zaporіzhia region and Melitopol, are offered since there is a reasonable possibility of their usage in geographic disciplines. The technology of application of Schulte tables can be used in classical geographic (economic and social geography, physical geography of continents and oceans, local history, geography of world economy) as well as historic (history of Ukraine, world history) subjects. The analysis of the strengths and weaknesses of the Schulte tables’ adaptation to the learning process are represented above.
The use of Psychological and Pedagogical Techniques in the Study of Recreational and Tourism Resources of Zaporizhia Region
Keywords: рекреаційно-туристичні ресурси; Запорізька область; таблиці Шульте; навчальні дисципліни; recreational and tourism resources; Zaporizhia region; charts Schulte; educational disciplines