Фізичний експеримент при вивченнні коливальних та хвильових процесів у закладах фахової передвищої освіти - Шпак, Вікторія Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Актуальність теми дослідження полягає в тому, що боротьба за підвищення якості навчання та засвоєння знань продовжує залишатися головним завданням на сьогоднішній день. Тому при вивченні фізики увагу потрібно приділяти фізичному експерименту. Магістерська робота є дослідно-експериментальним дослідженням. У роботі з’ясовано поняття «фізичний експеримент», «коливання і хвилі». Мета дослідження – проаналізувати теоретично і обґрунтувати методично фізичний експеримент при вивченні коливальних та хвильових процесів у закладах фахової передвищої освіти. Дослідно-експериментальна робота включала дослідження ефективності використання фізичного експерименту при вивченні коливальних та хвильових процесів у закладах фахової передвищої освіти. Результати досліджень показали, що результативність навчання підвищилася за правильного використання фізичного експерименту.
Keywords: експеримент; фізика; коливання; ЗФПО