Особливості бінокулярного зору у старшокласників з еметорпічною рефракцією після роботи за персональним комп'ютером та реабілітаційних заходів - Ульяницька, Наталія Ярославівна; Вадзюк, Степан Несторович; Ulianytska, Nataliia Ya.; Vadziuk, Stepan N. (My University, 2012)
Як стверджують експерти ВООЗ, зір є вразливим до комп'ютерних навантажень. У користувачів комп'ютерів виникають скарги, об'єднанні термінами «зорова втома», «комп’ютерний зоровий синдром», які включають комплекс порушень у системі рефракція-акомодація. Досліджень особливості бінокулярного зору у старшокласників з еметропією при роботі з персональним комп’ютером ми не виявили і тому вирішили вивчити це питанняOn the state of binocular vision was judged by the angle of view and chromatic chromatic stereoscopy. Found that the robot's high school computer monitor for 60 minutes, leading to a deterioration posleduemoy function. To some degree 15 minute rest improved binocular vision. However, timber Most Effectiveness vostanovitelnym meropriateem with a set of exercises h elements of breathing exercises.
Keywords: бінокулярний зір; вплив комп'ютера; старшокласники