Західний кордон України у контексті польської проблеми (1941–1945 рр.) - Трофимович, Володимир; Trofymovych, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу простежити політичну й дипломатичну боротьбу навколо проблеми західного кордону України, ставлення радянського, англійського, американського і польського урядів до лінії Керзона. This article is an attempt to trace the political and diplomatic struggle around the issue of Ukraine’s western border, the attitude of the Soviet, British, American and Polish governments in exile to the Curzon line.
The Western Border of Ukraine in the Context of the Polish Problem (1941−1945)
Keywords: лінія Керзона; кордон; Й. Сталін; У. Черчилль; Ф. Рузвельт; Тегеран; Ялта; еміграційний уряд; переговори; Curzon line; the border; J. Stalin; W. Churchill; T. Roosevelt; Teheran; Yalta; exile government; negotiations