Креативні методи навчання - ефективний шлях формування іншомовної комунікативної компетенції студента - Воробйова, Тетяна В'ячеславівна; Гусак, Людмила Євгенівна; Смалько, Людмила Євгенівна; Vorobiova, Tetiana V.; Husak, Liudmyla Ye.; Smalko, Liudmyla Ye. (My University, 2015)
У статті розглядається проблема формування іншомовної комунікативної компетенції студентів шляхом використання креативних методів навчання. Автор детально аналізує можливості таких креативних методів як майндмеппінг, метод постановки запитань, метод мислення в техніці «печворк», метод «ВАК» для формування у студентів креативного мислення і оволодіння іншомовною комунікативною компетенцією у процесі роботи з навчальним матеріалом з іноземної мови.

The article considers the ways of developing foreign language communicative competence of students by using creative methods of teaching and learning. In the focus of attention are such methods as mindmapping, questioning, patchwork thinking, VAK-friendly techniques. The author lays emphasis on the possibilities of each method for developing student’s creativity and mastering foreign language competence in the learning process while working with foreign language material.
Creative teaching mehods in formation foreign language competence
Keywords: креативні методи; іншомовна комунікативна компетенція; метод побудови асоціативних мап; метод постановки запитань; метод мислення в техніці «печворк»; метод «ВАК»; creative methods; foreign language communicative competence; mindmapping; questioning; patchwork thinking; VAK-friendly techniques