Мовленнєва діяльність як засіб вербального спілкування - Хом'як, Алла Петрівна; Khomyak, Alla; Кліш, Петро Аристархович; Klish, Petro (Науковий вісник. Серія : Педагогічні науки, 2010)
Демократизація і гуманізація освітньої системи передбачає особистісно орієнтоване навчання, серед компонентів якого є спілкування. Засобом реалізації його основних форм є мовленнєва діяльність. Проблема актуалізується приєднанням України до Болонської декларації, яка сприяє соціокультурному діалогові в умовах інтенсивної міжнародної комунікації. Аспекти мовленнєвої діяльності в спілкуванні висвітлюються багатьма вченими. Democratization and humanization of the educational system provides learner-oriented learning. Communication is one of its components. Speech activity is a means of its basic forms’ realization. The problem is actualized in accordance with the accession of Ukraine to the Bologna Declaration, which promotes social-cultural dialogue in the context of intense international communication. Aspects of speech activity in communication are being studied by many scholars.
Речевая деятельность как средство вербального общения.
Speech Activity As A Means Of Verbal Communication.
Keywords: спілкування, мовленнєва діяльність, комунікативно-пізнавальна потреба, розуміння.; communication, speech activity, communicative-cognitive need, understanding.