Захист права власності на нерухомість у разі відмови у проведенні його первісної державної реєстрації: концептуальні проблеми у світлі висновків Конституційного Суду України - Спєсівцев, Денис Сергійович (Національна школа суддів України, 2023)
Стаття присвячена визначенню проблемних аспектів захисту права власності на нерухоме майно у випадку відмови суб’єкта реєстрації у проведенні державної реєстрації такого права у процесі реалізації юридичного механізму первісного правонабуття. Висвітлюється сутність правовстановлюючої та правопосвідчувальної концепції державної реєстрації у сфері цивільного обороту нерухомого майна. Аналізуються правові висновки, викладені Конституційним Судом України у Рішенні від 16 листопада 2022 року у справі № 3-270/2019(6302/19).
Keywords: цивільне право; захист прав; нерухомість; відмова в державній реєстрації; скасування рішення про державну реєстрацію; 347.122:347.214.2(477)