Призначення КВЕД у бюджетних установах та їх використання у реалізації практичної діяльності - Шматковська, Тетяна; Калушка, Валерія (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
КВЕД (класифікатор видів економічної діяльності) – це система кодів, яка використовується для класифікації різних видів економічної діяльності в Україні. Вона базується на міжнародному стандарті NACE (Класифікатор видів економічної діяльності в Європейському Союзі) та визначає основну сферу діяльності підприємств та організацій. КВЕД визначається залежно від характеру економічної діяльності та допомагає в установленні стандартів та класифікації для різних галузей економіки. У практичній діяльності бюджетних установ використання КВЕД може включати в себе ведення обліку та звітності, планування та аналіз результатів, а також взаємодію з податковими та регулюючими органами.
Keywords: класифікатор видів економічної діяльності; бюджетні установи; ефективне управління бюджетними ресурсами; 657:658.115