Мотивація та цілеспрямованість студентів до самостійних занять фізичними вправами - Карабанова, Надія; Карабанов, Анатолій; Савчук, Світлана; Karabanova, Nadiya; Karabanov, Anatoliy; Savchuk, Svіtlana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У дослідженні мотивацію активності студентської молоді до самостійних занять фізичними вправами визначено як потребу в спортивній i духовній (культурній) діяльності, у реальних її продуктах, а також у специфічних соціальних відносинах. Студентська молодь досить зацікавлена в аспекті естетики й краси людського тіла та досконалості pyxiв, що зумовлює особисте сприйняття своєї особистості через фізичний стан як гармонію тілесного та духовного розвитку. Усе це створює ефективні передумови для залучення студентів до занять спортом i фізичною культурою.In the given research the motivation activity of student’s youth to independent employment by physical exercises is defined as requirement for sports and spiritual activity, in real products of this activity, and also in the specific social relations. Student’s youth are very interested in the aspect of esthetics and beauty of the human body and the perfection of his movements, which leads to a personal perception through personages of his physical condition, as harmony of physical and spiritual development. All of this is effective for attracting students to sport and physical culture.
Motivation and Purposefulness of Students to Independent Employment by Physical Exercises
Keywords: мотивація; інтерес; самостійні заняття; фізичне виховання; студенти; фізичні вправи; motivation; interest; іndependent employment; physical education; students; рhysical exercises