Відносини між українцями-переселенцями з Польщі й місцевими органами радянської влади в 1944–1945 рр. - Гонтар, Тетяна; Hontar, T. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто причини ненадання матеріальної та соціальної допомоги депортованим українцям із боку місцевих органів влади. Вони полягають у відсутності самоврядування, коли місцеві органи влади були елементом адміністративної системи, а також у переважанні політичних та ідеологічних підходів до переселенців над господарськими й побутовими. The article deals with the reasons for failure to provide material and social support Ukrainian deported by local authorities. They lie in the absence of government, where local authorities are part of the administrative system and the dominance of political and ideological approaches to immigrants on economic and domestic.
The Relationship Between the Ukrainian-Immigrations from Poland and the Local Soviet Authorities in 1944–1945
Keywords: переселенці; адаптація; депортація; місцеві органи влади; місцеві органи влади; адміністративна система; immigrants; adaptation; deportation; local authorities; administrative system