Проблеми вдосконалення підготовки фахівців у галузі фізичної культури й спорту - Гончар, Галина; Безверхня, Галина; Honchar, Halyna; Bezverkhnia, Halyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Важливу роль у сфері фізичної культури та спорту відіграє компетентність залучених спеціалістів( тренерів, учителів). Саме тому постійно шукаються все нові способи підвищення рівня підготовки спеціалістів. У статті розглянуто проблеми професійної підготовки та вдосконалення фахівців у галузі фізичної культури й спорту, проведено аналіз наукових публікацій з оптимізації освітнього процесу підготовки фахівців у сфері ФК і С. У роботі особливу увагу приділено особистісному підходу, який забезпечує розуміння, пізнання, розвиток та самореалізацію особистості майбутнього фахівця в його цілісності й гармонійності. Проаналізовано теорію особистісно орієнтованого навчання, зміст безперервної педагогічної практики, від якої залежить професійна підготовка майбутніх фахівців. n important role in the sphere of physical culture and sport is given to the competence of attracted specialists (trainers, teachers). That is why scientists constantly search for new ways of increasing the level of specialist’s preparation. The article examines the problems of professional preparation and improvement of specialists in the field of physical culture and sport. It was conducted the analysis of scientific publications devoted to optimization of educational process of preparation of specialists in the sphere of physical culture and sport. In the study great importance is paid to personal approach which assured understanding, knowledge, development and self–realization of a personality of a future specialist in his integrity and harmonicity. It was analyzed the theory of personalized education, content of continuous pedagogical practice from which professional preparation of future specialists depends.
Problems of Improvement of Specialists’ Preparation in the Field of Physical Culture and Sport
Keywords: педагогічна діяльність; фахівці фізичної культури й спорту; проблеми підготовки фахівців; удосконалення підготовки фахівців; сучасні методи підготовки фахівців; особистісно орієнтований підхід; компетентнісний підхід; квазіпрофесійна технологія; безперервна педагогічна практика; pedagogical activity; specialists in physical culture and sport; problems of specialists’ preparation; improvement of specialists’ preparation; modern methods of specialists’ preparation; personal approach; competence approach; quasi-professional technology; continuous pedagogical practice