Поетика західнополіського весілля - Давидюк, Віктор Феодосійович; Ковальчук, Лілія (My University, 2023)
Монографія присвячена з’ясуванню регіональної специфіки західнополіського весільного обряду та поетики його фольклору в загальноукраїнському контексті на основі записів ХІХ–ХХ ст. Особлива увага звертається на пісенні тексти, збережені в пам’яті старожилів 80–90 років ХХ ст. До основного тексту додані різночасові описи весільних обрядів, хронологічний діапазон яких становить близько двох сторіч. Книга адресована фольклористам, філологам, культурологам та всім, хто цікавиться традиційною культурою Західного Полісся, зокрема її весільною обрядовістю.
Keywords: Західне Полісся; Полісся; весілля; історія; фольклор; етнологія; обряди; звичаї