Психологія - Кульчицька, Анна Валеріївна (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою навчальної дисципліни «Психологія» є засвоєння особливостей функціонування психіки та поведінки людини. Основними завданнями дисципліни «Психологія» є теоретична та практична підготовка студентів з питань предмету психології як закономірностей розвитку і виявлення психічних явищ у житті та їх механізмів, розвитку психіки, виникнення та історичного розвитку людської свідомості,становлення наукового розуміння психічних явищ, сутності особистості, її рушійних сил розвитку та ідейної спрямованості,психології пізнавальної діяльності особистості, емоційно-вольової сторони діяльності особистості,індивідуально-психологічних особливостей особистості,життєдіяльність людини в суспільстві та в середовищі великих та мали соціальних груп.
Keywords: психологія; свідомість; психічні процеси; психіка; психологія груп; соціальна взаємодія; особистість; методи діагностики