Використання засобів атлетичної гімнастики в професійно-прикладній фізичній підготовці студентів факультету комп’ютерної поліграфічної інженерії - Мельник, Ольга; Підсадочна, Ольга; Melnik, Olga; Pidsadochna, Olga (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Розглянуто вплив вправ атлетичної гімнастики на розвиток фізичних якостей, необхідних для професійної діяльності майбутніх фахівців комп’ютерної поліграфічної інженерії. Висвітлено професійні захворювання представників цієї професії та як за допомогою професійно-прикладної фізичної підготовки, що включає засоби атлетичної гімнастики, готувати фізично здорових фахівців і здійснювати профілактику цих захворювань. Дається порівняльна характеристика фізичних якостей студентів контрольних та експериментальних груп. We have studied the influence of competitive gymnastics on physical qualities development that are necessary for professional activity of future specialists incomputer printing engineering. There were highlighted professional illnesses of this profession and how with the help of professionally applied physical preparation that includes means of competitive gymnastics to prepare physically healthy specialists and to perform prophylaxis of these illnesses. We are presenting comparative haracteristics of physical qualities of students of control and experimental groups.
Usage of Means of Competitive Gymnastics in Professionally-Applied Physical Preparation of Students of the Department of Computer Printing Engineering
Keywords: професійно-прикладна фізична підготовка; сила; вправи; тренажери; м’язи; заняття; professionally-applied physical preparation; force; exercises; training simulator; muscles; classes