Розробка й обгрунтування експериментальної програми з фізичного виховання для студентів вищих навчальних закладів зі спеціальності «Вчитель інформатики» - Димуцька, Анжела; Dumytska, Angela (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
На основі складеної професіограми вчителя інформатики розроблено й обґрунтовано експериментальну програму з фізичного виховання із засобами легкої атлетики для формування професійно важливих психофізичних якостей і прикладних навиків у студентів вищих навчальних закладів зі спеціальності «Учитель інформатики». Проведено теоретичний аналіз наукової та навчально-методичної літератури стосовно напряму дослідження. Розкрито загальнометодичні принципи розвитку рухових здібностей у студентів. Підібрано склад легкоатлетичних засобів як частину змісту програми. Показано схему річного планування навчального процесу за етапами підготовки.Наведено комплекс випробувань для оцінки рухової підготовленості студентів. On the basis of job analysisthe teachers of computer skills, the experimental program on physical education with elements of track-and-field athletics was elaborated and proved. This program forms professionally important psychophysical qualities and applied skills for academicians by occupation teacher of computer skills. The scientific and methodological literature was theoretically analyzed. We discovered the methodological principles of developing moving abilities of students. We selected elements of track-and-field athletics and showed the schemes of annual planning of educational process and classified them on themes and semesters.The testing complex for evaluation of student’s moving abilities was represented.
Elaboration and Provement of the Experimental Program for Academicians by Occupation the Teacher of Computer Skills
Keywords: засоби легкої атлетики; експериментальна програма; elements of track-and-field athletics; experimental program