Виготовлення наочного приладдя і наукових колекції безхребетних тварин - Бусленко, Леся Володимирівна; Іванців, Володимир Васильович (Надстир'я, 2025)
У посібнику описуються прилади і матеріали, які необхідні для збирання, утримання, фіксування та виготовлення тотальних мікропрепаратів, вологих препаратів, колекцій безхребетних тварин. Тут подані методичні вказівки до використання обладнання при проведенні збирання безхребетних тварин у різних біоценозах та вказується на диференційований підхід до фіксування і консервування тварин різних таксономічних одиниць розчинами і сумішами. Описуються найважливіші барвники і методики їх використання при виготовленні мікропрепаратів. Розглядається техніка розправлення безхребетних тварин, різні підходи до формування колекцій та їх збереження.
Keywords: тотальні мікропрепарати; колекції безхребетних тварин; вологі препарати; барвники при виготовленні мікропрепаратів; методики виготовлення мікропрепаратів; техніка розправлення безхребетних тварин; 592.082.11(07)