Структурно-функціональні особливості релігійного дискурсу - Одарчук, Наталія Андріївна; Приварська, Наталія Петрівна; Odarchuk, N. A.; Pryvarska, N. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті досліджуються структурні, прагматичні особливості релігійного дискурсу. Визначено основні цілі релігійного спілкування. Виокремлено структурні компоненти молитви як основного жанру релігійного дискурсу, а також подано прагматичний опис християнської молитви. The article studies structural, pragmatic peculiarities of religious discourse. Main purposes of the religious communication are defined. Structural components of the prayer as the main genre of religious discourse are singled out as well as the pragmatic description of a Christian prayer is given.
Structural and Functional Peculiarities of the Religious Discourse.
Keywords: релігійний/ фідеїстичний дискурс; religious/ fideistic discourse; мовленнєвий акт; speech act; стратегія; strategy; сакральне; sacred